Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku vanilkového pudinku krém. Následně si připavíme pořádný "kafáč" nebo misku silné kávy a trochu dobré pikantní marmelády - zde čím řídší, tím lépe.Druh může být vpodstatě jakýkoli. Připravíme se misky nebo poháry. Na dno dáme trošku pudinku, na něj vrstvu piškoty mamočených v kávě,které zlehka potřema marmeládou nebo džem a zalijeme nízkou vrstvou pudinku. Takto pokračujeme do spotřebování surovin - poslední vrstvu tvoří pudink. Hotové necháme dobře vychladit v lednici a můžeme podávat. Pro slavnostnější příležitost můžeme ještě přizdbit šlehačkou, klidně tou z prášku, případně posypat gramken nebo hoblinkami strouhané čokolády. Dáme-li tento moučník do poháru na nožičce, například do misek na šampaňské a šlehačkovou přízdobu ještě doplníme ovocem - obdiv a spokojenost hostů vás nemine.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek